Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström päättää matkansa Lombardian Alpeille. Siellä on yhä kunniassa vanha karjamajakulttuuri. Ylpeyden aiheena on juusto, jota voidaan kypsyttää varastossa kymmenen vuoden ajan. (U) ·
23.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström on Sabiinilaisvuorilla, hieman Roomasta pohjoiseen. Siellä on majatalo, joka hankkii kaikki keittiössä tarvittavat raaka-aineet suoraan omasta kylästä. (U) ·
22.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Toscanan ja vanhan Romagnan välisellä vuoriseudulla aika on pysähtynyt. Bo Hagström tutustuu Garzantin perheen kievariin. (U) ·
21.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström matkaa Umbriaan, Italian vihreään sydämeen. Trasimenojärven rannoilla asuvat kalastajat ja talonpojat tietävät vastuunsa ja koettavat varoa pilaamasta maaperää ja vettä. (U) ·
20.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström matkustaa Ramaccan kylään, jossa maanviljelijät haastavat luonnonvoimat viljelemällä artisokkaa Etnan rinteillä. (U) ·
19.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström tutustuu juurevien talonpoikien maanläheiseen keittöön. Italiassa on voimistunut liike, joka korostaa ympäristö- ja ilmastokysymysten sekä luonnon huomioimista. (U) ·
16.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström tutustuu pitkäikäisten kylään, Campodimeleen. Pelkkä vuoristoilma ei selitä asukkaiden alhaisia kolesteroliarvoja. Mitä kyläläiset syövät? (U) ·
15.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström tutustuu sardinialaiseen ruokakulttuuriin Sant'Antiocon saarella. Saaren ruokaperinteisissä näkyy pohjoisafrikkalaisia vaikutteita. Millainen onkaan kalan, leivän ja viinin kolmiyhteys? (U) ·
14.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström vierailee tänään Basilikatan maakunnassa, jonka erikoisherkkuihin kuuluvat metsäsienet ja tryffelit. Alueen lihakauppiailla ja viinitilallisilla on omat mainiot erikoisuutensa. (U) ·
13.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström matkaa Adrianmeren rannikolle Portonovoon, jossa kalastus on monen perheen pääelinkeino. Läheisellä riutalla elää erikoisia simpukoita, ja Bo pääsee mukaan simpukkasesongin avaukseen. (U) ·
12.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Napolista 130 kilometriä etelään sijaitsee vanha keskiaikainen Castellabaten linna. Bo Hagström saa maistaakseen latva-artisokkia ja vuohenjuustoa sekä Tyrrhenanmerestä pyydystettyjä kaloja. (U) ·
9.06.2017
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström matkaa italialaisen ruokakulttuurin juurille. Tällä kertaa hän on Kalabrian vuorilla, saapasmaan varpaassa. Kuinka Serrastrettan kylässä valmistetaan perinteistä pääsiäisruokaa? (U) ·
8.06.2017