Kimalainen on sopeutunut hyvin pohjoisen viileään ilmastoon paksun turkin ja vahvojen siipiensä ansiosta. Kimalaiset pölyttävät metsämarjoja, hedelmäpuita ja marjapensaita. ·
22.05.2017
Helsingin yliopisto etsii satoja suomalaisia vapaaehtoisiksi rokotetutkimukseen Afrikkaan. Rokote voi pelastaa kymmenientuhansien lasten hengen vuodessa. ·
22.05.2017
Asiantuntijatyöryhmä ryhtyy laatimaan Suomelle omaa tekoälystrategiaa. Työryhmä selvittää, miten voisimme hyödyntää tekoälyä parhaiten työelämässä ja yhteiskunnan eri toiminnoissa. ·
19.05.2017
Selvityksen mukaan jopa joka kolmas harkitsee välivuoden viettämistä. Yksi syy tähän ovat viime vuonna käyttöön otetut ensikertalaiskiintiöt, jotka suosivat opiskelijavalinnassa ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevia. ·
19.05.2017
Kaikkiaan kahdeksan laudaturin kirjoittajia on kuusi ja heitä löytyy viidestä lukiosta. Kaikkien uusien ylioppilaiden nimet löytyvät Ylen verkkosivuilta, Ylioppilaskoneesta. ·
19.05.2017
Turkulainen ja hollolalainen koulu kokeilevat ensimmäisenä Suomessa uutta kansallista vaihto-ohjelmaa. Peruskoulun kuudesluokkalaisille kehitetyn Vaihtoviikon ideana on päästä tutustumaan jonkin toisen koulun arkeen. ·
18.05.2017
Pohjoismaissa julkaistun Big Bang Legends -opetuspelin taustalla on suomalaisia pelialan konkareita ja huippututkijoita. Suomalaispelin tarkoituksena on sytyttää riemu uuden oppimista kohtaan, kuitenkaan syrjäyttämättä kouluja ja opettajia. ·
18.05.2017
Luonnonvaraisten eläinten hoitaminen voi käydä hoitajalle kalliiksi. Laki vaatii auttamaan hädänalaista eläintä, mutta hoitaja joutuu maksamaan kaiken eläimen tarvitseman hoidon itse. ·
18.05.2017
Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on ryhtynyt vastahyökkäykseen, kun amerikkalaislehti kertoi, että Trump on paljastanut salaista tiedustelutietoa venäläisille. Trumpin mukaan tietojen jakaminen kuuluu presidentin toimivaltaan. ·
17.05.2017
Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja Luonnonvara-keskuksen hankkeessa selvitetään lapinlehmän maidon jalostusmahdollisuuksia. Rasvapitoisesta maidosta valmistettujen tuotteiden uskotaan kiinnostavan matkailijoita ja lähiruoan ystäviä. ·
17.05.2017